νέα

Έργα μου θα εκτίθενται και θα πωλούνται σε προσιτές τιμές στην ομαδική έκθεση SOLIDart για την οικονομική ενίσχυση του στεκιού μεταναστών και μεταναστριών Ηρακλείου. Στο ΔιαRτηρητέο, Θεοτοκοπούλου 14, Ηράκλειο Κρήτης. Εγκαίνια την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 7:00 μμ. Διάρκεια έκθεσης: 23/2 – 3/3 και ώρες 5-10 μμ. καθημερινά.

—————————————-

 

Συμμετοχή στο φεστιβάλ «Petit Paris d’Athenes 2017», στις 5-15 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα

Περισσότερα εδώ: Petit Paris d’Athenes

athensartnetwork.blogspot.gr

 


 

Στις 7 και 8 Απριλίου, στο θέατρο «ΚΑΤΩ» του πολυχώρου ΔιαRτηρητέο στην οδό Θεοτοκοπούλου 14 στο Ηράκλειο Κρήτης, παρουσιάζεται η μουσική performance «Ωδές στον πρίγκιπα». Η performance αποτελεί σύλληψη του μουσικού Οδυσσέα Γραμματικάκη, ως μέρος του project ξέφρενο αερόστατο, με τη συμμετοχή της εικαστικού Δανάης Σύρρου.

Τα ποιήματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από λεπτή ειρωνεία, μοναχικότητα, προσμονή και απόγνωση και μεταδίδουν την αίσθηση και την εικόνα του αστικού τοπίου, αποτελούν αφορμή αλλά και δομικό στοιχείο των ηχητικών περιπλανήσεων. Ο μουσικός, με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, αναμιγνύει τους στίχους του Ασλάνογλου με τον ήχο μουσικών οργάνων, γεννητριών θορύβου αλλά και καθημερινών αντικειμένων δημιουργώντας επαναλαμβανόμενα ρυθμικά μοτίβα, που κάποτε μοιάζουν να μένουν μετέωρα και κάποτε εξελίσσονται σε ολοκληρωμένες μελωδίες. Τα αφαιρετικά έργα βίντεο της Δανάης Σύρρου, που χαρακτηρίζονται από διακριτικές απεικονίσεις αστικών τοπίων αλλά και έντονη εσωτερική αναζήτηση, δεν συνοδεύουν απλά τον ήχο, αλλά αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την ανάδειξη των στίχων του ποιητή και τη δημιουργία συναισθηματικών και πνευματικών ταξιδιών για τον θεατή.

Πληροφορίες

Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Απριλίου

Θέατρο «ΚΑΤΩ», πολυχώρος ΔιαRτηρητέο, Θεοτοκοπούλου 14, τηλ. 2815 109 406

Ώρα Έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 50-70 λεπτά

Είσοδος: με ελεύθερη συνεισφορά

Μουσική: ξέφρενο αερόστατο
Βίντεο: Δανάη Σύρρου
Κείμενο εισαγωγής: Γιώργος Βαϊλάκης
Απαγγελία εισαγωγής: Αντώνης Αρκουλάκης

Ποίηση: Νίκος – Αλέξης Ασλάνογλου, από την συλλογή «Ωδές στον πρίγκιπα», γραμμένη από το 1971-1975

 

—————————————-

Την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 18:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Δανάης Σύρρου με τίτλο “Somatographie/Σωματογραφή”, στον χώρο της παλιάς εφημερίδας “Μεσόγειος”, στην οδό Χάνδακος 20 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 εώς και τις 22 Απριλίου και θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 18:00 εώς τις 22:00.

Αφίσαsmall

—————————————-

Ωδές στον πρίγκιπα, μουσική performance // ξέφρενο αερόστατο

afisa

Η performance, σύλληψη του μουσικού Οδυσσέα Γραμματικάκη στα πλαίσια του project ξέφρενο αερόστατο, με τη συμμετοχή της εικαστικού Δανάης Σύρρου, πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ sound acts στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2015. Αποτελεί την μετεξέλιξη μιας σειράς μελοποιήσεων πάνω σε ποιήματα του Ν.Α. Ασλάνογλου από τη συλλογή “Ωδές στον Πρίγκιπα”.

Τα ποιήματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από λεπτή ειρωνεία, μοναχικότητα, προσμονή και απόγνωση και μεταδίδουν την αίσθηση και την εικόνα του αστικού τοπίου, αποτελούν αφορμή αλλά και δομικό στοιχείο των ηχητικών περιπλανήσεων. Ο μουσικός, με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, αναμιγνύει τους στίχους του Ασλάνογλου με τον ήχο μουσικών οργάνων, γεννητριών θορύβου αλλά και καθημερινών αντικειμένων δημιουργώντας επαναλαμβανόμενα ρυθμικά μοτίβα, που κάποτε μοιάζουν να μένουν μετέωρα και κάποτε εξελίσσονται σε ολοκληρωμένες μελωδίες. Τα αφαιρετικά βίντεο έργα της Δανάης Σύρρου, που χαρακτηρίζονται από διακριτικές απεικονίσεις αστικών τοπίων αλλά και έντονη εσωτερική αναζήτηση, δεν συνοδεύουν απλά τον ήχο, αλλά αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την μετουσίωση των στίχων του ποιητή σε συναισθηματικά και πνευματικά ταξίδια για τον θεατή.

Ενισχύοντας με εικόνες και ήχους την συνειρμική ιδιότητα του ποιητικού λόγου, οι καλλιτέχνες φιλοδοξούν να επαναφέρουν τους στίχους του Ασλάνογλου στον ενεστώτα χρόνο, εκεί όπου οφείλει να ανήκει η ποίηση.

συντελεστές:


μουσική – ξέφρενο αερόστατο
βίντεο – Δανάη Σύρρου
κείμενο εισαγωγής – Γιώργος Βαϊλάκης
απαγγελία εισαγωγής – Αντώνης Αρκουλάκης

Τα ποίηματα είναι από την ποιητική συλλογή «Ωδές στον πρίγκιπα» του Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου, που γράφτηκε από το 1971 εώς το 1975 στη Θεσσαλονίκη.

Διάρκεια: 50′ – 65′ (ανάλογα με την εξέλιξη των αυτοσχεδιαστικών μερών)

Περισσότερο αερόστατο στο franticaerostat.com